Gegratineerde bloemkool met tomaat en mozzarella
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
1 grote bloemkool, in grote rozen
-
2 bollen mozzarella, uitgelekt en in plakken
-
3 rijpe tomaten, in plakken
-
2 eetlepels verse oregano
-
2 eetlepels olijfolie
-
50 gram Parmezaanse kaas, versgeraspt
-
Peper + Zout
|
Bereiding:
|
-
Neem een lage ovenschaal, ingevet.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Kook de bloemkool in een pan met een flinke laag kokend water met wat zout in 8-10 min. beetgaar.
-
Laat ze in een vergiet uitlekken.
-
Leg de stukken bloemkool in de ovenschaal en leg de plakken mozzarella erop.
-
Leg hierop de plakken tomaat en strooi er wat versgemalen zwarte peper over.
-
Strooi de oregano erover en tenslotte de Parmezaanse kaas.
-
Schuif de schaal in de oven en verwarm de bloemkoolschotel 20-25 min. tot de mozzarella is gesmolten en de Parmezaanse kaas licht kleurt.
|